Politica de retur

Politica de retur a produselor

Conform Ordonanței de Urgență Nr. 34/2014 și modificările ulterioare, care reglementează drepturile consumatorilor în contractele cu profesioniștii, clienții au dreptul de a se retrage din contract înainte de expirarea perioadei de retragere.

Nu este necesar să justifice decizia de retragere, iar costurile suportate se limitează la cele prevăzute la articolul 13 alineatul (3) și articolul 14 din O.U.G Nr. 34/2014.

Acest drept poate fi exercitat în termen de 14 zile începând cu ziua în care clienții intră în posesia fizică a produsului, cu mențiunea că costurile de returnare sunt suportate de către client.

Politica de retur a produselor

Atentie!

Conform Directivei 2011/83/UE, punctul (47), pentru a determina natura, caracteristicile și funcționarea bunurilor, consumatorul ar trebui să le examineze în mod similar cu cum ar face-o într-un magazin. De exemplu, consumatorul ar trebui să probeze un articol de îmbrăcăminte, nu să-l poarte.

Dispozitivele sunt prevăzute cu o funcție de monitorizare a timpului de utilizare. Astfel, se oferă un interval de 60 de minute, disponibil pentru a efectua teste și pentru a evalua potrivirea produsului nevoilor tale.

Prin urmare, în cazul în care un produs returnat ajunge în unitatea noastră autorizată de service și se constată că a fost depășit timpul de încercare de 60 de minute, returnarea va fi respinsă, iar produsul va fi returnat la client pe cheltuiala acestuia.

În cazul în care clientul contestă faptul că timpul de 60 de minute a fost depășit, se va putea solicita de la producător și conținutul înregistrărilor.

Deoarece înregistrările pot conține date cu caracter personal, vi se va solicita să ne oferiți în scris acordul dumneavoastră pentru a accesa aceste informații. Refuzul acordării acceptului duce la acceptarea faptului că ați depășit timpul de încercare de 60 de minute.

Sunt excluse de la retur:

 • căștile care intră total în ureche – din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă,
 • consumabilele, cum ar fi bateriile,
 • produsele la care se aduc modificări conform specificațiilor cumpărătorului sau produse personalizate,
 • produsele aduse pe comandă  (care nu sunt în mod uzual în stocul nostru),
 • contractele urgente de reparații și de întreținere.

Produse returnate ce au urme de uzura

În cazul în care produsul prezintă semne evidente de uzură, este posibil să fie acceptat pentru retur, dar cu o reducere procentuală din valoarea inițială a produsului. Această reducere are ca scop aducerea produsului la starea de conformitate corespunzătoare.

Astfel, clientul poate beneficia de retur, dar valoarea rambursată va reflecta starea actuală a produsului, luând în considerare semnele de uzură constatate.

În cazul în care nu sunteți de acord cu valoarea diminuată propusă pentru produsul returnat, acesta va fi returnat pe cheltuiala dumneavoastră.

Este important să țineți cont că produsele care prezintă urme vizibile de utilizare pot fi susceptibile de a fi refuzate pentru retur. Prin urmare, pentru a evita situații neplăcute și pentru a asigura un proces de retur eficient, vă recomandăm să tratați produsul cu atenție și să-l protejați împotriva deteriorărilor în timpul utilizării acestuia.

Pentru a preveni eventualele inconveniențe, când trimiți un produs pentru retur, vă sugerăm să efectuați cât mai multe fotografii sau înregistrări video ale produsului înainte de ambalare.

Această măsură este importantă pentru a vă proteja în cazul în care este necesar să solicitați un retur sau să notificați orice problemă legată de produs. Imaginile și înregistrările video pot fi folosite pentru a documenta starea inițială a produsului și pentru a susține cererea dvs. în procesul de returnare sau soluționare a problemelor

Acest pas simplu poate face întregul proces mai eficient și mai transparent pentru ambele părți.

Costurile de transport

În situația în care decideți să returnați un produs, vă rugăm să țineți cont că costurile de transport vor fi suportate de dumneavoastră, clientul. Aveți libertatea de a alege oricare firmă de curierat doriți pentru a returna produsul.

Taxa de transport va fi achitată în momentul predării coletului către curier. Dacă preferați să nu plătiți transportul în avans, vom acoperi noi costurile de transport la primirea coletului și vă vom emite o factură corespunzătoare acestor costuri. Suma aferentă costului transportului va fi dedusă din rambursarea pe care o veți primi pe card.

Procedura de retur

Procedura de retur a unui produs este următoarea:

 1. Înregistrează o cerere de retur prin trimiterea unui email la adresa office@cascadecopiat.ro. În email, asigură-te că furnizezi următoarele informații:
  • Numele sub care s-a efectuat comanda.
  • Numele produsului pe care dorești să-l returnezi.
  • Numărul tău de telefon de contact.
  • Numărul contului IBAN unde dorești să primești suma returnată.
  • Specifică că intenționezi să faci un retur.
 2. Echipa noastră va prelucra cererea ta și te va contacta pentru a-ți furniza instrucțiuni suplimentare referitoare la procesul de retur.
 3. După ce ai primit confirmarea noastră pentru retur, te rugăm să ambalezi cu grijă produsul astfel încât să fie protejat în timpul transportului.
 4. Expediază-l cu orice serviciu de curierat doresti în termen de maximum 14 zile de la momentul în care ai înregistrat cererea de retur. Produsele trimise către noi după expirarea acestui termen de 14 zile de la înregistrarea cererii de retur vor fi refuzate.
 5. Verificarea produsului: După ce produsul a ajuns la noi, acesta va fi supus unei verificări pentru a evalua starea sa. Dacă produsul îndeplinește condițiile de retur, veți primi rambursarea în contul bancar specificat în cererea de returnare.
 6. Finalizarea returului: Procesul de retur se încheie odată ce ați primit rambursarea în contul bancar.

În conformitate cu legislația în vigoare, perioada cuprinsă între primirea cererii tale și efectuarea transferului bancar nu va depăși 14 zile.

Aspecte importante

 • Nu trimite colete cu plată ramburs!
 • Nu trimite colete fără a completa cererea de retur!

In ambele cazuri se va refuza recepția acestora, iar coletul se va întoarce la tine. Produsul trebuie întâi să ajungă în service-ul nostru autorizat și să fie verificată starea lui. Abia apoi se va putea face viramentul bancar către tine.

Vă rugăm să citiți politica noastră de retur pentru a vă asigura că sunteți familiarizat cu toate condițiile și termenii specifici privind retururile.

Prin completarea și trimiterea unei cereri de retur, confirmi că ai citit, înțeles și ești de acord cu prevederile prezentei politici de returnare a produselor.

Pagini utile:
– Termeni și condiții
– Politică de Confidențialitate
– Politica de Garanție

0
  0
  Cos Cumparaturi
  Cosul tau este gol!Revino la Magazin